Убивцю Віктора Лозинського звільнили з в'язниці.

Колишній народний депутат Віктор Лозинський, що до нього суд застосував умовно-дострокове звільнення у справі про вбивство, вийшов із в’язниці.

 

Про це повідомив виконувач обов’язки генерального прокурора Юрій Севрук, інформує "Радіо Свобода".

 

За словами Севрука, сьогодні з боку держави до Лозинського ніяких питань немає, адже він виконав умови умовно-дострокового звільнення.

 

Кореспонденти ТСН свідчать, до Лозинський покидав Бориспільську колонію в умовах цілковитої таємничості, під прикриттям снайперів і особисто начальника в'язниці. Екс-депутат вийшов з-за воріт із картатою сумкою в руках; після обіймів родича хутко сів в Audi однієї з останніх моделей і на великій швидкості помчав у невідомому керунку.

 

У Державній пенітенціарній службі напередодні запевнили напередодні ввечері, що підстав для виходу екс-нардепа на волю немає, адже рішення суду про його звільнення ще не готове. Однак, попри завершений робочий день, Лозинського таки відпустили.

 

Нагадаємо, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області після зустрічі з Лозинським та його друзями загинув місцевий житель Валерій Олійник. За даними Генпрокуратури, вбивство було скоєно з особливою жорстокістю: вже пораненого селянина Лозинський добивав бампером машини.

 

Апеляційний суд Київської області вирішив звільнити Лозинського умовно-достроково. За вбивство він відсидів шість років, хоч засудили його на 15, а згодом термін скоротили до 10 років в'язниці. На волю вийшов завдяки так званому "закону Савченко", згідно з яким перебування у СІЗО лічиться як день за два.

 

07.04.2016