BP заплатить $20 мільярдів за розлив нафти в Мексиканській затоці 2010 року.

Суд в Новому Орлеані дав остаточну згоду на угоду між владою США і британською нафтовою компанією BP, укладену ще в липні 2015 року.

 

 

Згідно з вироком, який проголосив федеральний суддя Карл Барб’є у довголітній судовій тяганині, BP протягом 15 років виплатить 5,5 мільярда доларів за програмою очищення води, ще 7,1 мільярда будуть виділені в рамках програми відновлення природних ресурсів, 4,9 мільярда підуть «на задоволення економічних й інших претензій п'яти штатів (на узбережжі Мексиканської затоки)», близько 1 мільярда будуть виплачені місцевим адміністраціям. Виплати будуть проводитися упродовж 18 років повідомило видання WirtschaftsWoche.

 

У Міністерстві юстиції США заявили, що задоволені рішенням суду. У відомстві зазначили, що це найбільші виплати, пов'язані з боротьбою із забрудненням навколишнього середовища в історії США, а також найбільша компенсація, виплачена однією організацією.

 

Нагадаємо, що 20 квітня 2010 року стався вибух на глибоководній платформі BP Deepwater Horizon в Мексиканській затоці. Внаслідок аварії загинули 11 нафтовиків. У води затоки потрапило 473 млн літрів нафти. Цим було завдано колосальних екологічних і економічних збитків відразу декільком американським штатам: Флориді, Алабамі, Міссісіпі, Луїзіані й Техасу.

05.04.2016