Депутати погодили Юрка Досяка на посаду керівника Центру надання послуг учасникам АТО.

Учора, 30 березня, у Львівській міській раді відбулося спільне засідання комісії законності, гуманітарної комісії та міжфракційної депутатської групи з питань учасників АТО, на якому заслухали кандидатів на посаду та обрали керівника Центру надання послуг учасникам бойових дій, пише Гал-Інфо.

 

Як повідомляв Z, свої кандидатури на розгляд комісій подали сержант 2-го батальйону спеціального призначення Національної гвардії України (батальйон «Донбас») Юрій Досяк, рядовий 80-ї аеромобільної бригади Володимир Лисикевич та волонтер-доброволець Ілля Сирко.

 

Першим виступив Юрій Досяк, який вже майже рік працює в Центрі на громадських засадах. За його баченням, центр має сформувати єдину базу учасників АТО та працювати не лише для бійців, які є львів’янами, але з тими, які не мають львівської прописки, але мешкають у Львові.

 

Він також говорив про юридичний супровід, соціальну роботу з сім’ями бійців АТО, підвищення рівня надання адміністративних послуг. На його думку, Центр повинен стати і майданчиком для консультацій волонтерських організацій.

 

Другий кандидат, Володимир Лисикевич, який воював у складі 80-ї бригади на Луганщини у 2014-15 рр. розповів, що давно працює в менеджменті, але не має досвіду громадської діяльності. Він також зазначив, що особливу увагу варто приділяти адаптації бійців, які пройшли АТО.

 

Третій кандидат, Ілля Сирко, розповів що є волонтером і був добровольцем ДУК «Правий сектор», але довго не міг конкретно відповісти, де він воював. За кандидатуру Іллі Сирка, пише Гал-Інфо, віддали свої голоси депутати «Самопомочі».

 

Результати голосування такі: Юрко Досяк отримав 9 голосів, проти був 1, 5 – утримались, за Володимира Лисикевича проголосував 1 депутат, решта утримались, за Іллю Сирка – 6, але 9 були проти.

 

Рішення депутатів має виключно рекомендаційний характер і остаточне призначення залишається за міським головою Львова Андрієм Садовим.

31.03.2016