Томбінський присоромив Барну станом доріг на Тернопіллі.

 

Посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський порадив голові Тернопільської ОДА Степанові Барні спочатку відремонтувати дороги, а потім шукати інвесторів, пише "Галас".

 

Як повідомляв Z, Ян Томбінський відвідав Тернопілля, аби подивитись на життя об’єднаних територіальних громад та на виконання проектів, на які ЄС виділив гроші.

 

Степан Барна під час спілкування з Яном Томбінським зазначив, що було б добре, якби Європейський Союз допоміг залучити інвестиції у тернопільський аеропорт: тоді область стала би потужним логістичним центром.

 

Посол відповів, що для початку варто відремонтувати дороги, аби доїхати до аеропорту.

 

«Щоб технологічно-інвестиційний розвиток був можливим, треба інвестувати в інфраструктуру. Всі розуміють, що без доріг немає можливості доїхати забрати свої вироби і завезти на ринки, інакше ніхто не буде інвестувати. Перша необхідність – це ремонт доріг. Ви говорили про можливість створення у Тернополі регіонального хабу для авіаліній та авіасполучення, але до нього спочатку треба доїхати. Без того ніхто не буде інвестувати, бо всі роблять калькуляцію коштів, прораховують можливості їх подальшого використання.

 

Я навесні минулого року проїхав південними районами Тернопільської області. Там важко їздити. Дороги необхідні і для наведення порядку, для роботи поліції, щоб швидко реагувати на ситуацію. А «Тойоти Пріуси» не для тих доріг. Для міста вони ще згодяться, але не для села. В Україні я вивчив, що найнижча категорія дороги – це напрямок, а в напрямку є ще підкатегорія – дорога, по якій можна їхати тільки коли немає дощу», – сказав Ян Томбінський.

 

 

25.03.2016