Уряд затвердив на посадах двох новообраних членів НАЗК.

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні ухвалив рішення про призначення двох членів Національної аґенції з запобігання корупції. Арсеній Яценюк наголосив, що це остання умова, котру Україна мала виконати для виконання Плану візової лібералізації з ЄС.

 

"Ми провели неймовірну роботу з членами парламенту та в уряді щодо прийняття десятків актів законодавства і сотень різного роду рішень Кабінету міністрів та міністерств для того, щоб Україна отримала безвізовий режим. Це останнє. Знаю, що наші європейські партнери так само це знають", – заявив Яценюк, за повідомленням "Урядового порталу".

 

На засіданні голова конкурсної комісії, перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова повідомила, що "за результатами довгого пошуку компромісу" журі визначилося й номінувало на до аґенції Руслана Радецького та Руслана Рябошапку.

 

Прем'єр же нагадав, що раніше було обрано перших трьох членів НАЗК, втім Віктор Чумак зрезиґнував із посади.

 

Для початку роботи НАЗК, згідно із законом, вимагалося кворуму: щонайменше троє із п'яти членів. Таким чином, аґенція вже може розпочати роботу. А до 23 березня триватиме подання документів на конкурс на посаду п’ятого члена НАЗК.

 

16.03.2016