На контрактну службу в ЗСУ зголосились 164 людини.

У Тернопільській області протягом минулого року на військову службу за контрактом відібрали 200 чоловіків, підписали контракт зі ЗСУ – 164. Військовий комісар Тернопільського обласного військкомату полковник Володимир Катинський сьогодні, 2 березня, на Раді оборони заявив, що це незадовільний показник, передає Терен.

 

За словами Володимира Катинського, для виконання плану з набору контрактників в області потрібно набрати на службу 650 людей. Водночас, за його словами, в обласному центрі зайнятості на обліку перебувають 6,5 тис. чоловіків.

 

«Я нагадую, що контрактникам виплачують в межах 7 тисяч гривень. Держава компенсує витрати на оренду житла, зокрема, для проживання сім’ї. Ця сума залежить від кількості членів сім’ї, приблизно це 2-3 тисячі гривень. Діти військових-контрактників є значні пільги при вступі у ВНЗ», – нагадав Володимир Катинський.

 

Військовий комісар додав, що цьогоріч на навчання у вищі навчальні заклади військового спрямування готові прийняти 200 випускників шкіл з Тернопільської області, але наразі є лише 35 кандидатів на вступ.

 

Як повідомляв Z, у Львівській області на контрактну службу в ЗСУ зголосились близько 300 людей, за планом має бути до 900.

 

А в Івано-Франківську, за словами міського голови Руслана Марцінківа, план з набору контрактників виконаний лише на 18%.

02.03.2016