Чумак відкинув пропозицію Яценюка повернутися у НАЗК.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонував народному депутатові Віктору Чумаку залишитися членом Національної аґенції з питань запобігання корупції.

 

Таку заяву Яценюк зробив на засіданні уряду у середу, інформує "Інтерфакс-Україна".

 

"Я думаю, що буде коректним публічно звернутися до народного депутата України пана Чумака: нехай він протягом 24 годин повідомить уряду ще раз, чи свідомо він прийняв рішення про те, що не бажає працювати в Національному антикорупційному агентстві із запобігання корупції", – закликав прем'єр. Яценюк додав, що інакше доведеться знову проводити конкурс – а це забере час.

 

Віктор же Чумак сказав у коментарі "Українській правді", що не має наміру відкликати заяву. Відповідаючи на питання, чи вдасться прем'єрові переконати в потребі повернутися до НАЗК, Чумак сказав: "Не має сенсу".

 

Відтак прем'єр-міністр на тому-таки засіданні Кабміну запропонував звільнити Віктора Чумака із НАЗК. "Я пропонуватиму уряду звільнити Чумака з органу, в якому його обирали на прозорому конкурсі – він ухвалив рішення залишитися народним депутатом", – зазначив голова уряду.

 

Нагадаємо, 11 грудня Кабінет міністрів затвердив членами НАЗК трьох номінантів: Віктора Чумака, Олександра Скопича та Наталію Корчак. Іще дві посади залишилися вакантними. Скопич є заступником голови Національної аґенції з питань державної служби, а його безпосередній керівник був членом комісії й голосував на підтримку підлеглого. Пані Корчак – колишній викладач Арсенія Яценюка з Чернівецького університету. Відтак, у НАЗК тепер не буде кворуму, й аґенція не може розпочати роботу.

24.02.2016