Волонтери, активісти та учасники АТО їдуть в Київ висловити протест владі.

Сьогодні, 19 лютого, о 21 год. активісти, волонтери та ветерани АТО зі Львівщини колонами вирушать у Київ для проведення акції проти свавілля влади та політичних репресій, передає Вголос.

 

Колони формуватимуться біля обласної адміністрації. Сама акція відбудеться в Києві завтра, 20 лютого, о 10 год. біля Жовтневого палацу.

 

«Адже влада незаконно переслідує й утримує за ґратами величезну кількість учасників АТО та волонтерів, приписуючи їм сфальсифіковані справи. Побратими ув’язнених більше не можуть спостерігати, як замість державних нагород у патріотів забирають волю», – йдеться у звернені організації «Побратими об’єднані».

 

Активісти вимагають звільнення незаконно затриманих учасників АТО, бійців добровольчих підрозділів, волонтерів, громадських активістів, які перебувають під слідством за сфальсифікованими справами, притягнення до відповідальності винних у вбивстві Небесної сотні, а також посадових осіб, які винні в Іловайському, Дебальцівському котлах та всіх провальних операціях, що відбулися у зоні АТО.

 

Організатори наголошують, що будь-які заклики до третього Майдану, незаконного повалення влади чи провокацій, не мають жодного стосунку до їхньої акції. Волонтери та ветерани АТО вирушають чітко сформованими групами з однією ціллю: висловити свої вимоги до чинної влади. До активістів можуть долучатися всі, хто не матиме із собою жодних заборонених речей та їхатиме своїм автомобілем винятково для мирного протесту.

 

Нагадаємо, 20 лютого - річниця масових розстрілів активістів Євромайдану.

19.02.2016