Бутусов пропонує організувати у місті туристичний машрут «Ніч гніву».

Журналіст Юрій Бутусов пропонує організувати у Львові туристичний маршрут «Ніч гніву», а також внести спогади очевидців тих подій у підручники з історії. Про це головний редактор Цензор.Нет написав на своїй сторінців мережі Facebook.

 

«Одна із найбільш маловивчених і найбільш вражаючих подій Революції Гідності – це Ніч Гніву з 18 на 19 лютого у Львові.

 

Групи громадян, які самоорганізувалися за кілька годин, розгромили і взяли під контроль всі органи влади в обласному центрі. Жоден силовик не посмів вийти на захист прокуратури, міліції, СБУ, внутрішніх військ, «Беркуту», ніхто не посмів стріляти. Опір було придушено до його початку. Люди миттєво показали, хто в місті справжня влада. Вони були сповнені рішучості пожертвувати собою, вони зуміли налагодити взаємодію і порядок.

 

Західна Україна зіграла величезну роль в революції, але Ніч Гніву повинна зберегтися в пам’яті влади і народу України», – написав Юрій Бутусов, додавши, що за подіями тієї ночі потрібно організувати туристичний маршрут, аби студенти та школярі знали, як поводять себе вільні люди, коли влада порушує закон.

 

Він додав, що також варто пам’ятати про Ніч гніву в Тернополі, Хмельницькому та Луцьку, що, на його думку, також варто ввести до шкільної програми.

 

У Львові існує кілька думок щодо Ночі Гніву у 2013 році. Одна з них – що погроми були організовані спеціально для знищення документів, зокрема кримінальних справ.

19.02.2016