Насалик повернувся до ідеї створення Пантеону Героїв.

Колишній міський голова Калуша, народний депутат Ігор Насалик знову згадав про ідею створення в місті Пантеону Героїв, якою він займається від 2006-го року, передають Вікна.

 

14 червня  цього року минає 125 років від дня народження героя українського народу Євгена Коновальця. У листопаді минулого року Верховна Рада зареєструвала відповідну постанову про відзначення цієї дати, автором якої виступив Ігор Насалик.

 

«Крім того, що передбачено виділення державних коштів, випуску марок, монет,  передбачено ще й перепоховання. Оскільки цю Постанову зареєстрував особисто я і її прийняла Верховна Рада України, то, звичайно, автор цієї постанови буде формувати робочу групу при Кабміні, яка буде займатися реалізацією цієї постанови.

 

Я буду пропонувати сесії міської ради прийняти рішення про перепоховання Євгена Коновальця саме у Калуші. Після цього хотілося би, щоб ми розпочали процес доєднання сюди і Петра Дорошенка, який похований у Московській області, і Степана Бандери. Це і стало би початком процесу створення Пантеону Героїв у Калуші, про який ми говоримо ще з 2006 року», – розповів Ігор Насалик.

 

Ще у 2006 році депутати Калуської міської ради більшістю голосів ухвалили звернення до президента України Віктора Ющенка про перепоховання праху Степана Бандери у рідній землі - місті Калуші. За задумкою, це мало стати початком створення Пантеону Героїв.

 

Як повідомляв Z, раніше про перепоховання праху Степана Бандери говорив міський голова Тернополя Сергій Надал, який пропонував перенести його з Мюнхена в Київ або рідне село Степана Бандери Угринів, що на Івано-Франківщині.

19.01.2016