В Україні випускатимуть електромотоцикл

До кінця лютого 2016 року українська компанія Electromoto планує розпочати крупновузлову збірку електричного мотоцикла SKAUT-U1. Поки що готові вузли здебільшого приходить із Гонконгу, а в Україні тільки збирають акумулятори. Проте найближчим часом роль українських технологій планують розшити до крупновузлового збору. 

 

 

 

 

Йдеться про мотоцикли моделі SKAUT-U1. Вони вже присутні на українському ринку. Поки що готові вузли здебільшого приходить із Гонконгу, а в Україні тільки збирають акумулятори. Проте найближчим часом роль українських технологій планують розшити до крупновузлового збору. Тобто в машини з'явиться український акумулятор і спеціальна система, що керуватиме деякими її функціями.

 

SKAUT-U1 виготовляють у двох версіях. В одній електромотоцикл здатний розвивати швидкість до 56 км/год і долати 55–60 км на одному заряді. В другій –з української батареєю – максимальна швидкість збільшується до 65-75 км/год, а запас ходу – до 110 км. Аби зарядитися, машині потрібно від 2 до 5 годин.

 

«Завдяки власним літієво-іонним батареям, ми отримуємо мотоцикл із максимальною швидкістю 75 км/год і пробігом до 110 км. Вартість 100 км на такому байкові становить всього 1 гривню 20 копійок. Вартість самого мотоцикла — 2 000 доларів», — повідомив технічний директор Electromoto Сергій Попов. Щоправда ціна покращеної версії мотоцикла коштуватиме на 10% більше.

 

Маса SKAUT-U1 становить 42 кг (46,5 для покращеної версії). Такий засіб пересування витримує до 150 кг, тож може перевозити двох осіб середньої ваги. Електромотоцикл складається, і за необхідності його можна помістити в ліфті чи багажнику автомобіля.

 

Українська версія «SKAUT-U1» буде оснащена спеціальним модулем зв'язку, під’єднаним до пристрою водія. Завдяки цьому приладові власник знатиме, де перебуває машина, зможе заблокувати чи розблокувати мотоцикл з відстані, а також отримуватиме інформацію про його стан (заряд акумулятора, залишок шляху, показники пробігу). Крім того, водій зможе користуватися картою зарядних станцій і сервісів.

 

 

За метеріалами gazeta.uakyiok.com.ua.

12.01.2016