Путін не братиме участі у традиційній Мюнхенській конференції з безпеки.

Про це російський президент заявив в інтерв'ю німецькій газеті Bild. Тож надії організаторів форуму почути особисті роз'яснення кремлівського лідера щодо політики РФ в Сирії та Україні не виправдаються.

 

 

Володимир Путін також назвав помилковими санкції, запроваджені Заходом проти Росії через конфлікт на сході України. «Західні санкції націлені не так на допомогу Україні, як на те, щоб відсунути Росію в геополітичному сенсі», – зазначив президент Росії в інтерв'ю, яке кореспонденти німецького видання взяли у нього в Сочі.

 

У світлі конфронтації, яка триває між Росією і західним світом, організатори Мюнхенської конференції сподівалися, що неформальна зустріч в Баварії дасть можливість ще раз поспілкуватися з Володимиром Путіним. «Особливо цікавими були б особисті роз'яснення Путіна підстав російської політики в Сирії, а також в Україні. Оскільки рішення в Москві ухвалює він сам», – заявив голова конференції Вольфґанґ Ішінґер (Wolfgang Ischinger).

 

Президент Росії вперше взяв участь у міжнародній Мюнхенській конференції з безпеки в 2007 році. Тоді мова Путіна викликала фурор, після того як він накинувся з лютою критикою на Захід і особливо на США за намір розмістити елементи системи протиракетної оборони в Європі.

11.01.2016