На час морозів в області облаштували 40 стаціонарних пунктів обігріву.

Рятувальники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області на випадок ускладнення погодних умов, пов’язаних зі значним пониженням температури повітря, снігопадами, заметами на дорогах в області підготували пункти обігріву та життєзабезпечення, що працюватимуть в кожному районі області, повідомили в прес-службі ГУ ДСНС області.

 

40 стаціонарних пунктів облаштовані переважно на базі медичних закладів, їх є по кілька в кожному районі. З повним переліком пунктів обігріву можна ознайомитись тут.

 

Ще 9 пунктів – будуть мобільними, на базі облаштованих технікою наметів та автотранспорту.

 

«До забезпечення роботи пунктів обігріву будуть залучатися служби цивільного захисту, санітарно-епідемічна служба, служба медицини катастроф, заклади торгівлі та харчування, осередки Товариства Червоного Хреста, у робочий час пункти обігріву працюватимуть в усіх сільських лікувально-профілактичних закладах області.

 

Рятувальники закликають громадян, у випадку пониження температури повітря та сильних морозів, утриматися від виходу на вулиці без необхідності, тривалий час  не перебувати на відкритому повітрі та у холодних приміщеннях. Тепло одягатися, не зловживати алкогольними напоями. Слід бути обережними під час руху на засніжених та слизьких дорогах, не залишати дітей без нагляду», – попереджають в ГУ ДСНС області.

 

Водночас, повідомили у рятувальників, тільки за минулу добу в області двоє людей постраждали від переохолодження - до Теребовлянської лікарні із переохолодженням організму шпиталізували жителя с. Ласківці, 1988 року народження, у чоловіка діагностували отруєння алкоголем. До Збаразької лікарні потрапив житель с. Решнівка, 1988 року народження, у чоловіка виявили відмороження обох ніг ІІ ступеня.

04.01.2016