Судді господарського суду написали заяву в поліцію на позивача, справу якого вони ведуть.

Судді Фанда О., Гриняк Б. та Неверовська Л. Написали заяву про розповсюдження неправдивих відомостей, що можна сприймати як тиску, позивачем Прутом А. у справі проти міської ради навколо земельної ділянки, повідомляє Бріз.

 

Так, вони скаржаться, що позивач безпідставно, без жодних доказів, зухвало, в агресивній формі звинувачує суддів в некомпетентності, упередженості, непорядності, в одержанні винагороди від забудовника ТзОВ «Прогрес-Буд ІФ» (позивач-забудовник), що за своєю суттю є наклепом.

 

«Розповсюдження таких неправдивих відомостей підриває авторитет суду та довіру до прийнятих ним рішень. Образи, шантаж, залякування та публічні погрози при здійсненні правосуддя розцінюються суддями, як психологічний тиск на суд з метою встановлення протиправного контролю за розглядом вказаної справи», - йдеться у суддівській заяві.

 

Також у ній наголошено, що позивач наполягає на ухваленні законного рішення, але вважає таким винятково рішення на свою користь.

 

Судді вважаюь, що дії позивача підпадають під ознаки злочину, передбаченого ст. 376 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність судових органів), судді Фанда О.М. та Гриняк Б.П. звернулись до Управління національної поліції в Івано-Франківській області із заявою про злочин.

28.12.2015