Місцеві суди не покарали жодного працівника МВС за злочини проти учасників Революції Гідності.

У Львівській області не засудили жодного працівника МВС, який був причетний до злочинів проти учасників Революції Гідності, розповів під час засідання комісії законності Львівської облради голова Апеляційного суду Львівської області Петро Каблак, передає Zaxid.net.

 

За словами Петра Каблака, він надіслав запити в усі суди області та з’ясував, що вони не винесли жодного вироку щодо правоохоронців за злочини, пов’язані з подіями на Майдані. Єдине кримінальне провадження проти одного з керівників львівського «Беркуту» Сергія Голуба наразі перебуває у Франківському районному суді.

 

Начальник головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Загарія зазначив, що Сергій Голуб втік до Росії і зараз перебуває у розшуку. Кримінальну справу в суді розглядатимуть заочно, без його участі.

 

«Упродовж 2013-2014 років у слідчому відділі прокуратури Львівської області перебувало 125 кримінальних проваджень, які були зареєстровані за заявами громадян щодо незаконних дій працівників міліції. В основному, всі вони стосувалися дій, які відбувалися в Києві або в Київській області, тому 124 із них були передані за підслідністю в Генеральну прокуратуру та прокуратури Києва і області», – зазначив заступник прокурора Львівської області Володимир Брездень.

 

Під час сутичок між активістами Майдану та силовиками у Києві 18-21 лютого 2014 року загинули 13 мешканців Львова та області. Ще двоє отримали поранення та померли пізніше у лікарнях.

22.12.2015