ВР позбавила Миколу Мартиненка депутатських повноважень.

Верховна Рада припинила повноваження народного депутата від "Народного фронту", голову парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Миколу Мартиненка.

 

На підтримку заяви Мартиненка про складення повноважень проголосувало 228 народних депутатів. Позитивне рішення далося лише з третьої спроби.

 

Сам Мартиненко заявив на засіданні ВР, що йде з парламенту, бо “не хоче допустити політичної дестабілізації шляхом відставки прозахідного уряду, дострокових виборів і реваншу”, інформує УНІАН. Нардеп вважає, що проти нього провадили брудну кампанію, і вона нібито завартувала 10 млн. грн. Мартиненко намагатиметься у “правовому полі, як звичайний громадянин без депутатського мандату, довести свою невинність”.

 

Мартиненко також звинуватив своїх опонентів у ницості, кажучи, що ті вдягаються "у білі фраки", однак "вони не підуть на той крок, на який я йду, і не складуть депутатські мандати, вони не напишуть заяви з посад голів обласних адміністрацій і не підуть зі мною до суду зі мною змагатися”.

 

Також Верховна Рада припинила повноваження Злати Огнєвіч із Радикальної партії – 301 голос.

22.12.2015