Учинок Барни засудили президент, Кабмін і "рідна" фракція.

Міністри уряду засудили вчинок народного депутата Олега Барни, котрий устряв у сутичку з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком під час виступу глави Кабміну перед парламентом.

 

Члени КМУ оприлюднили свою заяву після позачергового засідання, інформує "Урядовий портал".

 

"Інцидент, який стався, є не лише зухвальством однієї особи, а прямим наслідком антиурядової кампанії, яку спостерігаємо вже впродовж тривалого часу", – ідеться у заяві.

 

"Закликаємо парламентську коаліцію до усвідомлення національної відповідальності, а також до недопущення дій, які здатні зруйнувати крихку політичну стабільність в країні. Як би не було важко сьогодні втілювати реформи та крок за кроком відроджувати українську економіку, уряд працює як одна команда та підтримує дії прем'єр-міністра", – зазначають міністри.

 

Фракція БПП після вранішнього засідання виключила Барну з власних лав.

 

Петро Порошенко висловив солідарність із фракційним рішенням. "Якщо не демонструвати такий стиль поведінки щодо таких вчинків, то всі розмови про єдність будуть нещирими. Це свідчить про те, що і в парламенті, і у фракції є здоровий глузд... Нам не можна дозволити нікому розхитати країну, не можна поставити під сумнів нашу єдність. Ми дуже багато зробили для того, щоб зберегти демократію", – заявив Порошенко.

 

11.12.2015