Коломійцев у театр Лесі Українки не повернеться і ставити там свої вистави не дозволить.

Попри те, що суд залишив Олексія Коломійцева художнім керівником Львівського театру ім. Лесі Українки, він не збирається туди повертатися, розповів скандальний режисер під час прес-конференції у Львові, передає ЗіК.

 

«Куди повертатися? Знову до хижаків, щоб за законами джунглів існувати і витрачати свої сили та енергію на цю безглузду боротьбу? Я можу бути художнім керівником театру, але я не можу бути художнім керівником клубу за інтересами або керувати будинком культури. Мені це не цікаво. Знаю лише одне: я був, є і буду режисером. Цього у мене ніякий суд чи чиновник відібрати не може», – заявив Олексій Коломійцев.

 

Він розповів, що продовжує працювати з групою акторів, яка підтримала його як режисера і пішла з театру імені Лесі Українки.

 

За словами Олексія Коломійцева, скоро львівський глядач побачить добре знайомі його постановки, а також прем’єри.

 

Водночас він наголосив, що вистави DIVKA, «Ірод», «Вівісекція» і «Антиформалістичний райок» не повернуться у репертуар Львівського драматичного театру Лесі Українки.

 

Режисер додав, що, незважаючи на рішення суду, ще досі для нього діє заборона на вхід у театр.

 

Як писав Z, Галицький районний суд поновив на посаді художнього керівника екс-директора театру імені Лесі Українки Олексія Коломійцева

 

Нагадаємо, що ЛМР подала позов до суду проти Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки з вимогою визнати недійсним контракт з Олексієм Коломійцевим. Це сталося після проведення конкурсу на посаду художнього керівника — міська рада звинуватила Олексія Коломійцева в нечесній підміні складу конкурсної комісії та нечесному проведенні самого конкурсу, за результатами якого екс-директор театру підписав з ним угоду.

 

Перед проведенням конкурсу актори театру висловили недовіру Олексієві Коломійцеву, заявивши, що він поводиться з ними брутально та принижує їхню честь і гідність. Натомість сам режисер стверджував, що молоді актори з ледь закінченою освітою просто мають «зіркову хворобу» і зірвали його виставу.

10.12.2015