Барак Обама підписав оборонний бюджет, який передбачає військову допомогу Києву.

Про це повідомило видання Washington Post з покликом на інформацію на сайті Білого Дому.

 

 

Згідно з оновленим законом про оборонний бюджет на 2016 рік, який 10 листопада був схвалений Сенатом США, загальна сума військових витрат у наступному році становитиме 607 млрд доларів. У бюджеті збережені основні пункти попередньої версії, серед іншого, питання про надання військової допомоги Україні.

 

Зокрема, документ дозволяє виділити 300 мільйонів доларів, які можуть бути спрямовані на надання Києву сприяння у сфері безпеки і розвідки. Крім того, законопроект схвалює поставки летальної зброї до України, включно з мінометами й протитанковими портативними ракетними системами.

 

Нагадаємо, що президент США Барак Обама наклав вето на попередню версію документа в жовтні 2015 року. У новий бюджет входить пункт про скорочення в 2016 році видатків на оборону країни на 5 млрд доларів, якого не було в попередній версії.

 

Президент України Петро Порошенко подякував Обамі за те, що в бюджеті США передбачена можливість надати Києву кошти як військову допомогу. У своєму мікроблозі в Twitter Порошенко назвав цей крок «прикладом партнерської солідарності і підтримки».

26.11.2015