Орієнтовна сума збитків від паводку – 2 млрд. грн.

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль повідомив, що орієнтовна сума збитків від паводку на Закарпатті становить понад 2 млрд. грн.

 

"Наскільки я бачу, поза два мільярди потрібно – дороги дуже дорогі зараз. Постраждали сільські дороги, домоволодіння громадян. Завтра зберемо керівників і дамо доручення з усунення наслідків протягом тижня", – розповів Москаль в інтерв'ю телеканалу "112 Україна".

 

З його слів, рівень води протягом доби на 22 листопада знизився на півтора метра. Автошляхи, за інформацією голови ОДА, вже полагоджено. "Дорога була закрита від Рахова на Яблунецький перевал і далі на Яремче та Коломию через селеві потоки. Сьогодні все розчищено", – повідомив Москаль.

 

Намісник нагадав, що Кабмін не виділяв гроші на зміцнення басейну Тиси із 2012 р.

 

Тим часом Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що станом на 21:00 22 листопада на Закарпатті залишалося підтопленими 37 домогосподарств у Міжгірському та Рахівському районах. ДСНС прогнозує, що у зв'язку з продовженням дощів у нижній течії Тиси біля селища Вилок та міста Чоп "через добігання води з верхів'їв очікується підвищення рівня з виходом води на заплаву". "Ситуація знаходиться на постійному контролі ДСНС України", – запевнили у службі.

 

22.11.2015