204 міліціонера не потрапили в Національну поліцію області.

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника Головного управління Національної поліції області Віктор Шкутов розповів про кадрові зміни в структурі після реорганізації міліції в поліцію, передає Репортер.

 

«У старій структурі штат складався з 3350 працівників. Нині створили тимчасовий штаб, який нараховує 2548 одиниць. Під час реорганізації звільнили 204 працівники. З них – 173 у зв’язку зі скороченням штату, дев’ять – за власним бажанням, 22 – вийшли на пенсію», – розповів Віктор Шкутов.

 

Як повідомляв Z, у порівнянні з міліцією поліція області матиме іншу структуру територіальних підрозділів. Нині є шість «кущових» відділів, до яких увійшли десять відділень.

 

Відповідно до структурних змін, у маленьких відділеннях керівників стало на 20 менше.

 

За словами Віктора Шкутова, функція охорони суддів переходить до воєнізованої охорони Судової адміністрації України. Одяг, посвідчення та печатки працівникам поліції видаватимуть до 31 грудня 2016 року. Тому поліцейські зможуть використовувати форму міліціонерів.

 

«Замість ВРЕР створять сервісні центри. Нині довідки та рахунки скасовані. Це спрощує систему реєстрації автомобілів і дає можливість громадянам оформити договір купівлі-продажу просто в сервісному центрі», – додав керівник обласної поліції.

 

Також, за його словами, змінилися й деякі поліцейські звання відповідно до міліцейських. Тепер буде не молодший сержант, а капрал. Замість старшого прапорщика, прапорщика, старшини і старшого сержанта – старший сержант. Генерал-майор – генерал третього рангу, генерал-лейтенант – генерал другого рангу, генерал – полковник – генерал першого рангу.

20.11.2015