Біля селища Золоте на Луганщині троє військовослужбовців Збройних сил України загинуло внаслідок спрацювання вибухового пристрою.

 

Про це повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, інформує "Українська правда".

 

"Поблизу селища Золоте на ворожому вибуховому пристрої – радіокерованому фугасі – підірвалися та загинули троє військовослужбовців ЗСУ", – повідомив Лисенко.

 

На луганському керунку проросійські сили обстріляли українські позиції на Бахмутській трасі поблизу Новотошківського, застосовуючи гранатомети та міномети. Також одну ворожу провокацію з використанням стрілецької зброї сталася на південний схід від Попасної.

 

Найскладнішою ж залишається ситуація на західних околицях Донецька.

 

"З метою виявлення вогневих засобів та системи оборони сил АТО ворог регулярно відкриває вогонь у бік наших позицій. Окрім стрілецької зброї та гранатометів, зафіксовано випадки роботи ворожих мінометів. Найбільш неспокійно вчора було у Пісках (в світлу пору доби) та у Мар’їнці (в темну пору доби)", – розповів речник. Лисенко також нагадав про готовність українського командування повернути на першу лінію оборони артилерію та міномети на випадок подальшого загострення ситуації.

 

16.11.2015