Чверть містян не матимуть представника в міськраді.

Попередні прогнози Комітету виборців України про те, що 25% округів Івано-Франківська будуть без своїх представників у міській раді, справдилися, розповів Сергій Гайдей, представник КВУ в області, пише Репортер.

 

У міській раді не представлені 12 округів зі 42, але шість мають по два представника. В обласній раді ж своїх представників не матимуть 22 округи, у той же час є два округи, що мають по три депутати.

 

Представників калуської громади в обласній раді узагалі не буде. Маючи чотири територіальні виборчі округи, місто по виборах до обласної ради не отримало жодного представника.

 

Натомість Яремче та Болехів в обласній раді матимуть по три депутати, хоча округ по виборах до обласної ради там був один.

 

Представники КВУ, пише Курс, закликали мешканців Івано-Франківська прийти в неділю на виборчі дільниці для участі у другому турі виборів міського голови.

 

«Закликаємо франківців мобілізуватися, важливо, щоби виборці прийшли. Низька явка – це найбільша загроза. Може вийти, що меншість обере мера для більшості. Виборці, які думають не про кандидатів, а про Франківськ, можуть не прийти», – зазначили в КВУ.

 

Можливість низької явки в Комітеті пояснюють відсутністю виразного лідера.

 

Нагадаємо, у другому турі за крісло міського голови Івано-Франківська змагатимуться представник БПП «Солідарність» Ігор Насалик та представник ВО «Свобода» Руслан Марцінків.

13.11.2015