УКУ на благодійних вечорах в США зібрав понад $1 млн на розвиток освіти.

Український католицький університет зібрав понад 1 млн. доларів США на розвиток під час Благодійних вечорів, що відбулися у містах Сполучених Штатів Америки. Це сума від продажу квитків, окремих датків від жертводавців та спонсорів, а також заснованих стипендій, повідомили в прес-службі УКУ.

 

Благодійні вечори відбулися у Вашингтоні, Чикаго, Сиракузах та Нью-Йорку.

 

Серед почесних гостей вечора у Вашингтоні був Карл Гершман, президент Національного фонду підтримки демократії (NED).

 

У своєму вітальному слові він відзначив роль Українського католицького університету в боротьбі України за незалежність, зокрема, через виховання гідного покоління українців:

«Окрім війни за територіальну та економічну незалежність, в Україні триває морально-духовна боротьба – боротьба із радянським минулим, яке просякнуте недовірою та цинізмом. Це «поле битви» Українського католицького університету, який виховує нове покоління українців: громадян, які прагнуть створити вільне суспільство на основі цінностей. Я був приємно здивований, коли з’ясував, що Юрій Дідула, який впродовж року працював у Національному фонді підтримки демократії, – випускник УКУ. Коли дізнався більше про його проект із відбудови Краматорська, був не просто вражений. Розповідаю про це як приклад нового духу волонтерства в Україні, зародженого у результаті Євромайдану та спроби дати відсіч людській кризі на Сході держави».

 

«УКУ пропонує інший тип освіти: навчання, яке надихає молодь і вселяє в них моральні та духовні цінності, які слугують альтернативою до того, що Світлана Алексієвич називає «новою релігією» пострадянської віри в матеріалізм та споживання», – зазначив президент NED.

 

Цього року вперше відбувся благодійний вечір на підтримку УКУ в Сиракузах. Президент УКУ, Владика Борис (Ґудзяк) разом із керівником Школи управління УКУ Павлом Шереметою зустрілися із колом друзів УКУ в рідному місті Владики та привітали гостей.

 

Почесним гостем вечора у Нью-Йорку став професор Єльського університету Тімоті Снайдер.

 

Впродовж листопада благодійні вечори відбудуться також в Канаді: Торонто, Монреалі, Калгарі.

 

УКУ – приватний науковий та навчальний богословський заклад у Львові.

 

Засновником сучасного УКУ є Фонд св. Климентія, водночас університет є спадкоємцем Греко-Католицької Богословської Академії, яку було засновано 1929 року з ініціативи та благословення Слуги Божого митрополита Андрея Шептицького на основі Духовної Семінарії. З 2013 року ректором університету є о. д-р Богдан Прах, а владика Борис Ґудзяк — президентом.

10.11.2015