Олег Мандюк став новим Генеральним консулом України в Кракові.

Львів'янин Олег Мандюк обіймає посаду від 1 жовтня, а нещодавно зустрівся з Президентом Кракова Яцеком Майхровським для обговорення питань, пов'язаних з українською громадою, йдеться на сайті krakow.pl.

 

 

Як пише видання, новий Генконсул України вважає себе не лише львів'янином, а й краків'янином, адже його донька навчалась в економічному університеті у Кракові і він часто відвідував її, тому почувається в місті як вдома.

 

Олег Мандюк зазначив, що питання українських студентів у Польщі є близьким для нього, адже Краківська академія Моджевського є другим місцем після вишу Любліна, яке обирає українська молодь для здобуття освіти.

 

Також важливим питанням української громади є для нього функціонування місця зустрічі українців у Кракові. Раніше український Фонд св. Володимира збирався у приміщенні, орендованому в Митрополичої капітули Вавеля, проте термін угоди закінчився і планів на її продовження немає.

 

Яцек Майхровський наголосив, що співпраця з Генеральним консулом України завжди була успішною і має особливе значення у важкі для України часи, коли Краків є солідарним з українцями й надає їм підтримку. І Президент Кракова, і Олег Мандюк сподіваються на подальші доброзичливі стосунки та низку спільних ініціатив.

 

Нагадаємо, що Олег Мандюк людина у Галичині відома — двічі обирався депутатом Львівської обласної ради, його ім'я було пов'язане з партією «Фронт змін» та з «Віденською кав'ярнею». Проте наприкінці 2012 року він разом з родиною переїхав на постійне місце проживання в Канаду. Несподіванкою стало його повернення і в Україну, і в політику навесні 2014 року, коли він очолив виборчий штаб Петра Порошенка на Львівщині.

 

Як вже повідомляв «Z», новим Генеральним консулом Республіки Польща у Львові замість Ярослава Дрозда став Вєслав Мазур.

 

05.11.2015