Панцеротанковий завод відновив для армії понад 100 одиниць військової техніки.

Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», до кінця 2015 року відновить у 1,5 рази більше військової техніки, ніж у 2014 році, заявив директор заводу Роман Тимків, пише Галінфо.

 

З його слів, станом на кінець жовтня підприємство відновило 68 одиниць військової техніки безпосередньо на заводі, а 32 одиниці — виїзними бриґадами. Тож підприємство вже перевищило показники продуктивності порівняно з минулим роком.

 

На підприємстві нині здійснюють поточний ремонт і відновлення танків Т-72, панцерованих ремонтно-евакуаційних машин БРМ-1, інженерних машин розгородження ІМР-2 та панцерованих машин розмінування БМР-1. Фахівці заводу також ремонтують танкові двигуни, приціли 1А-40 та компоненти до танків Т-72.

 

На сьогодні зобов'язання за договорами Міністерства оборони України з ремонту військової техніки підприємство виконало повністю, якщо порівнювати з попереднім аналогічним періодом.

 

ДП «Львівський бронетанковий завод» є не тільки ремонтним підприємством, а й виробничим. На заводі виготовляють панцеротранспортери  «Дозор-Б», а також повністю панцеровану модернізовану пожежну машину ГПМ-54-01.

 

Попередній директор підприємства Олександр Остапець перебуває у СІЗО за звинуваченням у розкраданні коштів та зловживанні службовим становищем. Суд визначив суму застави для екс-посадовця розміром 30 млн грн, проте, зі слів його адвоката, таких грошей в Олександра Остапця немає. Він може внести заставу до 1 грудня.

05.11.2015