85 польських вояків, загиблих на Львівщині у 1939 році, перепоховають.

 

4 листопада у Мостиськах на Львівщині перепоховають останки 85 вояків польського війська, віднайдених на Львівщині, повідомили у товаристві пошуку жертв війни «Пам’ять», передає Zaxid.net.

 

Ще у 2012 році ГО Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять» спільно з Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові розпочали заходи з вшанування пам’яті вояків польського війська (поляків, українців, білорусів, євреїв, представників інших національностей), які загинули на початку Другої світової війни у вересні 1939 року на Львівщині.

 

Пошукові роботи проводились у Самбірському, Старосамбірському, Мостиському, Яворівському районах. Із 19 санітарних поховальних ям, віднайдених під час пошуків, вилучили людські рештки 85 осіб. Військові ідентифікатори були лише у 22 з них.

 

Серед неідентифікованих воїнів є українці, вважає товариство пошуку жертв війни «Пам'ять». Прізвище одного вдалося ідентифікувати – М. Тимчишин із Бучача. Адже серед польських громадян, які проходили строкову військову службу у польському війську, було багато етнічних українців.

 

4 листопада віднайдені рештки перепоховають у Мостиськах.

 

02.11.2015