УПЦ МП втратить ще один храм.

Церква у Катеринівці перейде у користування громади УПЦ КП у травні наступного року.

 

Як повідомляє інтернет-видання "Терен", представники церковних громад УПЦ КП та УПЦ МП села Катеринівка Кременецького району у присутності голови сільської ради, голови Кременецької РДА та начальника Кременецького РВ УМВС України у Тернопільській області домовилися про врегулювання конфлікту за право користуватися сільською церквою. З 7 травня 2016 року церквою користуватиметься громада УПЦ КП.

 

Водночас, громаді УПЦ МП, що є менш чисельною, нададуть можливість збудувати нову церкву на виділеній сільською радою ділянці або переобладнати будівлю занедбаної музичної школи. Оскільки для організації храму потрібен час, до 7 травня наступного року вірянам різних громад доведеться чергувати свої богослужіння. 

 

Незважаючи на досягнуті домовленості між двома громадами, наступної неділі міліція все одно чергуватиме у Катеринівці задля попередження нових сутичок.

 

Нагадаємо, як повідомляв "Z", через церкву у невеликому селі Катеринівка 21 вересня побилися віряни УПЦ КП та УПЦ МП. Прихильники останньої запросили на допомогу кілька автобусів з молодими чоловіками. Конфлікт вдалося зупинити працівникам міліції, що самі отримали тілесні ушкодження під час бійки. У міліції за цими фактами відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 ККУ - погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

 

23.09.2015