Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард закликала міжнародних кредиторів України підтримати реструктуризацію зовнішніх боргів країни.

 

Про це йдеться у листі Лагард до фінансового співтовариства, що його цитує аґенція "Українські новини".

 

"Активна участь всіх власників українських євробондів у реструктуризації боргу є дуже важливою, тому що Україні в рамках зазначеної програми поки що не вистачає коштів для обслуговування заборгованості на колишніх умовах. Разом із владою України й комітетом кредиторів я закликаю всіх кредиторів підтримати цю пропозицію України з реструктуризації боргу", – зазначає Лагард.

 

За словами директора МВФ, не зважаючи на дуже складні обставини, уряду України вдалося домогтися прогресу відповідно до умов фонду, і ці зусилля почали приносити результати: економіка України починає відновлюватися, а валютний ринок уже якийсь час демонструє стабільність, поступово повертається довіра до банківської системи, а інфляція знижується.

 

Умови реструктуризації боргу, про які Україна домовилася з комітетом кредиторів, відповідають цілям програми МВФ і покликані забезпечити стабільність і передбачуваність боргу України й фінансування зазначеної програми в повному обсязі.

 

23.09.2015