На військовій базі Ендрюс, куди приземлився літак Франциска, його особисто привітав американський президент Барак Обама разом з членами своєї родини також віце-президент США Джо Байден з дружиною – повідомило радіо Voice of America.

 

 

У рамках свого першого візиту до США у статусі Понитфіка Франциск має намір, окрім Вашингтона, також відвідати Нью-Йорк і Філадельфію.

 

Після недовгої розмови з американськими лідерами Франциск покинув авіабазу Ендрюс і в супроводі кортежу попрямував до дипломатичної місії Ватикану у Вашингтоні. Потім Понтифік ще проведе перемовини з президентом Обамою в Білому домі.

 

Нагадаємо, що до цього Франциск провів чотири дні на Кубі, де йому був наданий теплий прийом з боку комуністичної влади і місцевих мешканців.Папа відслужив недільну месу в Гавані, на якій були присутні сотні тисяч кубинців.

 

Відлітаючи з Гавани, Папа закликав кубинців «розпочати революцію співчуття і доброти» й повернутися до історичної спадщини католицизму.

 

Дорогою з Гавани до Вашингтона Франциск провів прес-конференцію, заочно відповівши опонентам, котрі вважають, що його критика капіталізму зайшла занадто далеко. «Я ніколи не говорив нічого такого, чого немає в соціальній доктрині церкви», - заявив Папа репортерам.

23.09.2015