Замах на Франціска планувався під час його майбутнього візиту до США, повідомив новинний американський телеканал ABC-News з покликом на слова голови Комітету з національної безпеки Палати представників Конґресу США Майкла Маккола.

 

 

«Я дуже стурбований. Секретна служба США проінформувала мене в закритому режимі», – заявив Майкл Маккол, коли його запитали, чи існують підстави для занепокоєння і загрози від «Ісламської держави Іраку й Леванту» у зв'язку з майбутнім візитом Папи.

 

«Ми дуже пильно стежимо за погрозами на адресу Папи Римського на час його перебування в США. Ми запобігли одній конкретній загрозі», – зазначив Маккол. Водночас він відмовився повідомляти про будь-які деталі операції.

 

«Папа дуже пристрасна людина. Він любить вийти до людей, і з цими виходами можуть бути пов'язані великі ризики для безпеки», – зазначив сказав Маккол. Він закликав «бути пильними, щоб ґарантувати безпеку Папи в США».

 

Папа Римський Франціск під час візиту до США у другій декаді вересня відвідає Вашинґтон, Нью-Йорк і Філадельфію. Зокрема, він зустрінеться в Білому домі з президентом США Бараком Обамою, виступить перед членами Конґресу і на сесії Генеральної Асамблеї ООН.

 

14.09.2015