Попри санкції Європейська Унія дала Йосипові Кобзону медичну візу.

Як повідомив «Російській службі новин» сам російський співак і політик, це стало можливим завдяки втручанню президента РФ Володимира Путіна.

 

 

 Відомо, що 9 вересня Кобзон полетить лікуватися до Німеччини. «Я вдячний Путіну, завдяки його втручанню мені дали медичну візу, хоч я і не просив цього у Путіна і просити не збирався. Просто Путін як уважний президент надавав мені допомогу під час першої операції, яку мені робили в Німеччині. І тому, коли я був у президента, він сказав, що якщо у вас з'являться проблеми зі здоров'ям, не соромтеся і звертайтеся», - прокоментував ситуацію Йосип Кобзон.

 

Сім років тому лікарі діагностували у Йосипа Кобзона рак передміхурової залози.

 

Нагадаємо, що на початку цього року Кобзон, котрий є депутатом Держдуми Росії, потрапив у черговий  список санкцій Європеської Унії разом ще з вісімнадцятьма особами та дев’ятьма компаніями.

 

Російський співак потрапив у компанію таких осіб, як, приміром, перший заступник міністра оборони РФ Бахін і заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов, , депутат Держдуми РФ Рашкін, начальник головного оперативного управління Генштабу РФ генерал-лейтенант Андрій Картаполов, деякі ватажки терористичних угруповань, зокрема «Моторола» та «Гіві».

 

Кобзон також потраив у санкційні списки США та Канади. Фігурантам списку заборонений в'їзд в країни ЄУ, США і Канади, а їхні активи в цих країнах заморожені.

 

У лютому цього року Йосип Кобзон вже намагався потрапити на територію Європейської Унії – у Нідерланди. Проте його затримали на амстердамському летовищі Schiphol, коли він намагався вийти з території терміналу. Прикордонна поліція Нідерландів впізнала у одному із туристів російського співака з чорного списку ЄУ і негайно депортувала його назад до Російської Федерації. 

29.08.2015