Нардепи від області звинувачують один одного у просуванні інтересів певних фірм на дорожніх тендерах.

Йдеться про Юрія Солов'я та Олександра Шевченка. Обидва депутати є членами фракції "Блок Петра Порошенка. 

 

Як заявив у своєму Facebook-профілі народний депутат Юрій Соловей, його колега у Верховній Раді Олександр Шевченко планує зірвати ремонт дороги Р-24 у Косівському та Верховинському районах Івано-Франківської області, якщо Служба автомобільних доріг не підпише договір на її ремонт з ТОВ "ПБС", пов'язаному із Шевченком. У відповідь Шевченко заявив, що брат Солов'я просуває інтереси ТОВ "Шляхбуд-ЛІМ", пропозиція якого щодо на ремонту цієї дороги була вже акцептована тендерним комітетом.

 

За інформацією Солов'я, ТОВ "ПБС", що теж подавало свою пропозицію на ремонт дороги Р-24, але з вищою ціною, через що її пропозиція не була акцептована тендерним комітетом, погрожує зірвати початок робіт подачею заяви до Антимонопольного комітету. Юрій Соловей пов'язує "ПБС" з народним депутатом Олександром Шевченком. Такої самої думки дотримуються івано-франківські видання, а також "Наші гроші"

 

Крім того, Юрій Соловей заявив, що володіє інформацією про махінації на будівництві доріг в області, до яких причетні інші народні депутати, серед яких є й Олександр Шевченко, що чинять тиск на проектні організації та тендерні комітети з метою прийняття ними рішень в інтересах "ПБС". Соловей також пообіцяв зробити усе можливе, щоб ремонт дороги Р-24 таки почався цього року. 

 

Шевченко у коментарях під постом Солов'я висловив впевненість, що ТОВ "Шляхбуд-ЛІМ", пропозиція якого була акцептована тендерним комітетом, не буде ремонтувати дорогу Р-24. У своєму Facebook-профілі він так прокоментував звинувачення Солов'я: "Якось нервує колега ... Його інтереси фінансові хтось очевидно зачепив... Його брат бігає в управління доріг і відстоює інтереси фірми, яку акцептовано в третьому лоті, а не директор фірми". 

 

Юрія Солов'я (фракція "Блоку Петра Порошенка") обрали народним депутатом в окрузі №89 (Снятинський, Верховинський, Косівський райони). Його колега Олександр Шевченко (фракція "Блоку Петра Порошенка") був обраний народним депутатом в окрузі №83 (Івано-Франківськ). Шевченко є більше відомий як колишній директор ТОВ "Скорзонера", що розвиває курорт Буковель та є концесіонером івано-франківського аеропорту. Цього року Шевченко має намір балотуватися на посаду міського голови Івано-Франківська.

 

Як інформував "Z", 14 серпня тендерний комітет Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області визначив переможців конкурсу на ремонт доріг в області за трьома лотами. За першим лотом (ремонт 67 км дороги Н-09 (Львів-Мукачево) в межах області) переможцем конкурсу стало "ПБС", що пропонувало виконати роботи за майже 326 млн грн. ТОВ "Автомагістраль-Південь", що є підрядником ТОВ "ПБС" у ремонті дороги Н-09 в межах Львівської області, виграло конкурс за другим лотом - ремонт 19 км дороги Н-10 (Стрий-Мамалига) в межах області за майже 93 млн грн. За третім лотом (ремонт майже 60 км дороги Р-24 (Татарів-Кам'янець-Подільський) в межах області, здебільшого у Верховинському та Косівському районах) переможцем конкурсу стало ТОВ “Шляхбуд-ЛІМ” з Івано-Франківська, що зробило найдешевшу пропозицію  – 105,2 млн грн. "Шляхбуд-ЛІМ" належить місцевому підприємцю Ігорю Лучку. Р-24 відіграє ключову у роль у сполученні між собою Косівського та Верховинського районів.

 

28.08.2015