Відкрилася VI сесія Патріаршого Собору УГКЦ.

У роботі Собору беруть участь делеґати з 57 країн світу. В останній день Собору відбудеться освячення п'амятника Андрею Шептицькому в Івано-Франківську.

 

Як повідомляє департамент інформації УГКЦ, в Івано-Франківську урочистою Архиєрейською Літургією, яку очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, відкрилася VI сесія Патріаршого Собору на тему «Жива парафія — місце зустрічі з живим Христом», що триватиме від 25 до 27 серпня.

 

Під час Літургії владика Богдан (Дзюрах), секретар Синоду Єпископів УГКЦ, зачитав Декрет про відкриття VI сесії Патріаршого собору в Івано-Франківську.

 

 

«Сьогодні Господь скликав з усієї вселенної усіх вас на цей Собор. Він хотів, Він покликав того, кого сам хотів. Він є ініціатором, першим рушієм, поштовхом цього діяння, на яке ми сюди прибули. Ми сюди прибули, щоб у першу чергу бути з Ним. Слухати Його, сповнятися Його Духом, бо без Святого Духа немає Собору. Це соборовання відбувається силою і діянням Святого Духа. Тут на Соборі кожному з нас, кожному делеґатові Господь Бог буде відкривати наше післанництво, до якого хоче нас послати по закінченні цього Собору», — пояснив значення Патріаршого Собору під час своєї проповіді Блаженніший Святослав.

 

«І нехай це соборове діяння урохомить усю нашу Церкву, тому що стратегія "Жива парафія — як місце зустрічі з живим Христом" не є якимось людським планом, це є загальноцерковним рухом оновлення і переображення церковного життя. І нехай його хвиля заторкне кожного сина і кожну доньку нашої Церкви в Україні і у світі», — побажав Глава греко-католиків.

 

Нагадаємо, що «Z» записав розмову із секретарем Патріаршого Собору отцем Олегом Каськівим, ректором Івано-Франківської духовної семінарії, в якій той розповідає про підготування до Собору та його програму.

 

На Патріарший Собор прибули делеґати з 57 країн світу. В межах програми Патріаршого Собору у четвер, 27 серпня, відбудеться також посвячення пам'ятника Андрею Шептицькому в Івано-Франківську. 

 

Попередні сесії Патріаршого Собору УГКЦ відбувалися у 1996, 1998, 2002, 2007, 2011 рр.

 

25.08.2015