За міським громадським транспортом можна буде стежити онлайн.

Сервіс працює на порталі Львівської міської ради. В ЛКП "Львівавтодор" обіцяють, що свої дані для відображення у ньому передаватимуть усі перевізники.

 

Як інформує прес-служба Львівської міської ради, на веб-сайті ЛМР нарешті можна буде стежити в режимі реального часу за рухом усього міського громадського транспорту — автобусів, трамваїв та тролейбусів. Ця послуга доступна у тестовому режимі від четверга, 20 серпня. Сервіс визначає також час прибуття транспорту на конкретну зупинку. 

 

В ЛКП "Львівавтодор" стверджують, що сервіс створили завдяки співпраці з компанією "СофтСерв" і перевізниками, що надали доступ до даних, які передають GPS-трекери, встановлені на автобуси, трамваї і тролейбуси. Наразі сервіс відображає дані, щодо маршрутів трьох автобусних перевізників та "Львівелектротрансу", ще двох перевізників обіцяють під'єднати до системи в понеділок, 24 серпня.

 

Для того, щоб простежити за рухом автобусів та маршрутних таксі, треба перейти за цією адресою. За тролейбусами та трамваями можна стежити за цим лінком. Самостійно сервіс можна знайти у рубриці "Транспорт" розділу "Львів'янину" на "Офіційному порталі мешканців" Львова.

 

Раніше за рухом частини міського транспорту, зокрема автобусів ЛК АТП №1, можна було стежити на веб-сайті EasyWay та через додатки для мобільних платформ EasyWay, проте 22 травня цього року підприємство відмовилося надавати свої дані цьому сервісу, обґрунтовуючи це тим, що за їхніми автобусами через нього стежать водії конкурентів.

 

Нагадаємо, що у Тернополі за рухом міського транспорту можна стежити від 2013 року завдяки "Cистемі спостереження за рухом громадського транспорту", доступній за цією адресою. В Івано-Франківську можливість стежити за рухом міського транспорту з'явилася у червні 2015 року через сервіс EasyWay — і через сайт, і через додатки. 

 

21.08.2015