Уряд доручив повернути три блоки Бурштинської ТЕС в об'єднану енергосистему України.

Кількість блоків електростанції, що працюють в ОЕС України, зросте до п'яти. Решта поки що працює паралельно з європейським енергооб'єднанням UCTE.

 

Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України, уряд своїм розпорядженням від 5 серпня № 809-р затвердив "План заходів з підготовки об'єктів паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2015/16 року та його проходження”. У ньому уряд доручає міністерству енергетики та вугільної промисловості, НЕК "Укренерго" та "ДТЕК Західенерго" "вжити заходів щодо перефіксації трьох додаткових енергоблоків Бурштинської теплової електростанції на роботу в об’єднаній енергетичній системі України". Доручення мають виконати до 15 жовтня.

 

За інформацією агенції "Інтерфакс-Україна", станом на початок червня на ОЕС України вже перемкнули потужності двох блоків Бурштинської ТЕС. Була також заявка від НЕК "Укренерго" на перемикання ще трьох блоків.

 

Нагадаємо, що Бурштинська ТЕС (12 енергоблоків загальною потужністю 2400 МВт) разом з Калуською ТЕЦ і Теребле-Ріцькою ГЕС працювали синхронно з енергооб'єднанням країн Західної, Центральної та Південної Європи - UCTE - з 2002 року. Ця виділена частина ОЕС України має назву "Бурштинський острів" і має зв'язки з румунською, словацькою та угорською енергосистемами, що, у свою чергу, належать до енергооб'єднання UCTE, що дає змогу експортувати електроенергію, вироблену на Бурштинській ТЕС. Зараз Бурштинська ТЕС входить до ПАТ "ДТЕК Західенерго", що, у свою чергу, входить до енергохолдингу "ДТЕК" Ріната Ахметова.

 

13.08.2015