Міська рада оголосила конкурс на проект «Місця щасливих людей».

Меморіальний арт-об'єкт має репрезентувати творчість Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна).

 

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, учора, 10 серпня, Благодійний фонд імені Кузьми Скрябіна та Львівська міська рада оголосили бліц-конкурс на проект облаштування інтерактивного громадського простору «Місце щасливих людей», який має з'явитись у Львові на пл. Олекси Гасина. Кінцевий термін подання конкурсних робіт — 10 вересня.

 

 

Як випливає з матеріалів конкурсу, оприлюднених прес-службою ЛМР, він є закритим, тобто до участі у ньому можуть запрошувати лише члени журі. У його складі — посадовці міськради, зокрема головний архітектор Чаплінський, начальник управління охорони історичного середовища Онищенко-Швець, шерег архітекторів та художників, представники Львівської національної ґалереї мистецтв ім. Бориса Возницького та Львівської національної наукової бібліотеки ім. Василя Стефаника, а також представники батьків Андрія Кузьменка (Кузьми-Скрябіна) та Благодійного Фонду імені Кузьми Скрябіна, який заснувала дружина покійного Світлана Бабійчук.

 

«Завданням конкурсу є створення цілісного міського інтер'єру та загальнодоступного рекреаційного простору за рахунок ділянки в межах вул. М.Коперника, вул.В.Стефаника, території головного корпусу Львівської національної наукової бібліотеки України імені Василя Стефаника та схилу пагорбу, на якому знаходиться історико-культурний ландшафтний комплекс "Цитадель"», — йдеться у програмі та умовах конкурсу. 

 

Додамо, що до проекту цього «меморіального арт-об'єкту» висувають особливу вимогу: його елементи мусять мати «конструктивну можливість до демонтажу з наступним монтажем після будівництва паркінґу відкритим способом», оскільки ділянка, на якій його встановлять, зарезервована містом під будівництво підземного автопаркінґу.

 

Результати конкурсу будуть оголошені 17 вересня. З переможцем укладуть контракт на суму, що покриватиме вартість розробки робочого проекту. 

 

Нагадаємо, як інформував «Z», батьки Андрія Кузьменка у липні виступили проти вшанування пам'яті їхнього сина у Львові, проте після спілкування з головним архітектором Львова Юліаном Чаплінським змінили свою думку.

 

11.08.2015