Батьки Андрія Кузьменка виступили проти вшанування пам’яті їхнього сина у Львові.

Батьки покійного лідера гурту “Скрябін” Андрія Кузьменка, Ольга Михайлівна та Віктор Кузьмич Кузьменки, публічно висловили обурення діями міської влади і попросили міського голову Львова Андрія Садового не перейменовувати нічого на честь «Кузьми». Втім, пізніше змінили свою думку після спілкування з головним архітектором Львова.

 

Як повідомляє «Високий Замок», батьки Андрія Кузьменка написали у понеділок, 20 липня, звернення на ім’я міського голови Львова Андрія Садового, у якому відмовились від будь-яких заходів щодо вшанування імені свого сина. Причиною є те, що виконавчий комітет ЛМР досі не зміг ухвалити обіцяного раніше рішення про найменування скверу іменем «Кузьми». 

 

«Ми більше не можемо терпіти цього знущання над пам’яттю про нашого сина. Це ж не була наше прохання, перейменувати сквер запропонували чиновники. Що тепер нам, просити когось? Андрійко сказав би: «Мамцю, не принижуйся». Тому ми написали цю заяву на ім’я міського голови», - так прокоментувала ситуацію «Високому Замку» Ольга Кузьменко.

 

 

Втім, нині батьки Андрія Кузьменка відкликали свою заяву. «Я зустрівся з батьками Андрія Кузьменка у вівторок, після того як у ЗМІ з’явилася інформація про їхню заяву, – розповів ZAXID.NET головний архітектор Львова Юліан Чаплінський. – Я переконав їх, що мерія не затягує процесу підготовки до конкурсу із вшанування пам’яті Андрія».

 

За словами Чаплінського, батьки Андрія Кузьменка емоційно відреагували на рішення виконкому про доопрацювання проекту конкурсу, ухвалене минулого тижня, сприйнявши його за зумисне зволікання. Головний архітектор пообіцяв, що виконком ЛМР ухвалить остаточне рішення про вшанування пам'яті лідера гурту «Скрябін» у п'ятницю 24 липня. 

 

Слова Чаплінського підтвердила Ольга Кузьменко.

 

«Так, конфлікт вичерпано. Чаплінський пояснив нам процедуру ухвалення рішення. Він особисто займається цим проектом і я йому довіряю – якщо він щось обіцяє, то зробить», – сказала Ольга Кузьменко.

 

Громадські слухання щодо найменування скверу на честь Андрія Кузьменка відбулися в ЛМР 9 квітня цього року. Як інформує «Громадське.Львів», можливими варіантами для цього були: площа Маланюка, сцена у Парку культури імені Богдана Хмельницького, площа перед бібліотекою Стефаника (площа Гасина) та площа Петрушевича. Батькам Кузьменка, як відомо, сподобалися тоді ідея з площею Маланюка. 

 

За інформацією «Високого Замку», виконком не зміг ухвалити рішення щодо знесення пам’ятника Степану Тудору на площі Маланюка. Більше того, виконком чотири рази не зміг прийняти рішення щодо обрання скверу для вшанування пам’яті Андрія Кузьменка.

 

Як повідомляв «Експрес», 10 липня цього року, виконавчий комітет Львівської міської радив прийняв рішення про бліц-конкурс на «Проект облаштування інтерактивного громадського простору «Місце щасливих людей» на площі Олекси Гасина у Львові». «Місце щасливих людей» є піснею гурту «Скрябін». Площу Гасина перейменовувати не будуть, але громадський простір «Місце щасливих людей» повинен мати у собі елементи, що вшановують пам'ять Андрія Кузьменка.

 

21.07.2015