Уряд дав області найбільшу субвенцію на соціально-економічний розвиток.

Більшість об'єктів, що їх ремонтуватимуть чи будуватимуть за кошти субвенції, розміщені на території виборчих округів братів Дубневичів.

 

Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України, Уряд на своєму засіданні 3 серпня ухвалив постанову №543 «Деякі питання використання у 2015 році державних капітальних видатків». Згідно з текстом додатку №2 до цієї постанови, обласний бюджет Львівської області отримає майже 75,49 млн грн субвенції з державного бюджету «на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій». Субвенція, яку отримає Львівщина, є найбільшою порівняно із субвенціями для решти реґіонів.

 

З додатку №3 до постанови випливає, що Уряд має намір профінансувати будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт різних об'єктів соціальної інфраструктури в області (шкіл, дитячих садків), а також ремонт деяких доріг місцевого значення. Найбільшими окремими проектами за обсягом фінансування у додатку №3 для Львівщини є будівництво дошкільного навчального закладу на 150 місць у селі Зубра Пустомитівського району за 5 млн грн та реконструкція з добудовою загальноосвітньої школи у селі Ролів Дрогобицького району за 5,05 млн грн. За рахунок субвенції у Львові мають також погасити борг перед підрядними організаціями за виконані ремонтні роботи у театрі ім. М. Заньковецької (1,53 млн грн).

 

Зауважмо, що з-поміж об'єктів, які передбачено відремонтувати чи збудувати за кошти субвенції, більшість розміщені на території Пустомитівського, Городоцького, Мостиського і Самбірського районів. 22,5 млн грн піде на різні об'єкти у Пустомитівському районі, 8,5 млн грн — у Городоцькому районі, 8,35 млн грн — у Самбірському районі, 5,65 млн грн — у Мостиському районі. Крім того, в Городоцькому, Пустомитівському, Самбірському та Мостиському районах за 13 млн грн відремонтують низку ділянок доріг місцевого значення.

 

Як відомо, Пустомитівський район входить до виборчого округу №118, у якому народним депутатом у 2014 році обрали Богдана Дубневича. Натомість Городоцький, Мостиський і частина Самбірського району входять до виборчого округу №120, у якому 2014 року народним депутатом обрали Ярослава Дубневича.

 

07.08.2015