Відбулася проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої.

У прощі брали участь декілька тисяч осіб. Під час своєї проповіді у Крилосі Глава УКГЦ Святослав Шевчук закликав покладатися у пошуках миру на віру, а не на міжнародну дипломатію.

 

Як повідомляє «Фіrtka», Архиєрейську Божественну Літургію, що відбулася у другий день прощі у неділю, очолював Глава УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук). На завершення Літургії Патріарх освятив два реанімобілі, які завдяки волонтерам відправлять в зону АТО. У IV Всеукраїнській патріаршій прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої у селі Крилос  взяли участь декілька тисяч осіб.

 

За інформацією видання «Бліц-інфо», у перший день прощі, у суботу, у Крилосі відбулися представлення молодіжних та мирянських спільнот Івано-Франківської архиєпархії, сповідь, молебень до рівноапостольного Володимира, князя Київського, похід до княжої криниці з освяченням води для прочан. Під час вечірні виносили чудотворну ікону Матері Божої, до якої прикладалися прочани. У ніч із суботи на неділю відбулася євангелізаційно-мистецька програма для молоді. У другий день найважливішою подією була Архиєрейська Божественна Літургія.

 

Як інформує прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, під час своєї проповіді у неділю на Архиєрейській Божественній Літургії  Глава УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук) зауважив, що Україна зараз переживає те саме, що й  апостоли серед розбурханого Галилейського моря.

 

«Сьогодні ми о четвертій сторожі ночі стоїмо серед розбурханого моря нашого українського буття. Тільки-но ми почнемо шукати у вірі спасенної руки нашого Господа, одразу ж її знайдемо. Жодна людина, жодні міжнародні перемовини і дипломатія не дадуть нам сили, щоб пройти шляхом до свободи і гідності. Тією дорогою нас може перевести лише Господь Христос. Той мир, який ми сьогодні хочемо випросити у нашого Господа, мир у нашому українському човні, походить від Бога, який тут у ці хвилини є з нами», – підсумував Блаженніший Святослав.

 

Цьогорічна проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої у селі Крилос була присвячена святкуванню 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького та 1000-річчя від дня смерті князя Володимира та страстотерпців Бориса і Гліба.

 

03.08.2015