Нині урочисто відкриють пам'ятник Андрею Шептицькому.

На його посвяченні має бути присутній президент Петро Порошенко. У Львові посилено заходи безпеки, обмежено рух вулицями у середмісті.

 

Як повідомляє «Твоє місто», урочисте посвячення пам'ятника митрополиту Андрею Шептицькому відбудеться близько 13:00. Рух вулицями міста, прилеглими до площі Святого Юра, обмежено до 20:00. Крім того, о 17:00 в Опері почнуться урочисті заходи за участю президента Петра Порошенка.

 

За інформацією прес-служби президента України, Петро Порошенко братиме участь у відкритті пам'ятника митрополиту Андрею Шептицькому о 13:00 та в урочистих заходах з нагоди 150-річчя від дня народження Митрополита, які відбудуться в Оперному театрі, де президент вручатиме також державні нагороди.

 

Від 7.00 год. до 20.00 год. у Львові закритими для руху транспорту будуть прилеглі до пл. Св. Юра вулиці: вул. Є. Озаркевича (з боку вул. Городоцької), вул. Шептицьких (від вул. Сєченова), вул. Митрополита Андрея (з боку С. Бандери), вул. Устияновича (від вул. К. Рилєєва), вул. Листопадового Чину (від вул. Гоголя), вул. Новаківського (з боку вул. Листопадового Чину) та вул. Матейка (з боку вул. Листопадового Чину).

 

Пішки потрапити на площу Святого Юра можна буде з вул. Листопадового Чину, вул. Митрополита Андрея та інших бічних вуличок, за винятком вул. Озаркевича. Із собою просять не брати скляних пляшок. На входах на площу Святого Юра встановлено сім рамок-металодетекторів, прохід крізь які для тих прочан, що хочуть потрапити на заходи, буде обов'язковим. Площа навколо пам'ятника буде поділена турнікетами на декілька секцій. На ній чергуватимуть волонтери у футболках із зображенням Андрея Шептицького. Вони допомагатимуть прочанам зайняти вільні місця на площі й організовано залишити її після закінчення урочистостей.

 

Львівська міська рада радить також мешканцям та гостям Львова не заїжджати до центральної частини міста в післяобідню пору з огляду на обмеження руху через урочисті заходи за участю президента.

 

Програма заходів 29 липня.

 

10:00 – Архиєрейська Божественна Літургія в Архикатедральному соборі Святого Юра.

 

13:00 – Урочисте посвячення пам'ятника Андрею Шептицькому на площі Святого Юра.

 

14:00 – Мистецька програма на площі Святого Юра.

 

17:00 – Прем'єра ораторії Мирослава Волинського «Я тебе кличу» у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької.  

 

29.07.2015