Голова Єврогрупи Єрун Дейсселблум закликав покласти край дебатам про Grexit.

«Якщо ми після таких довгих і бурхливих перемовин досягли згоди у єврозоні, то ми всі маємо відчути свою відповідальність. Не було б мудро з боку політиків дистанціюватися від цієї згоди», — заявив Дейсселблум.

 

 

У тому, що питання виходу Греції з єврозони з порядку денного зняте, запевнила і директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард.

 

«На минулих вихідник учасники саміту Єврогрупи обговорювали можливість тимчасового виходу Греції із зони євро, однак такий варіант більше не розглядається. Цей пункт був у початковому проекті в суботу вночі й у неділю вранці, але він був викреслений з фінального комюніке, яке підписали лідери», — зазначила вона.

 

 

Лаґард назвала кілька способів полегшення боргового зобов'язання Атен, наприклад подовження термінів поетапного погашення заборгованості, й визнала, що 18 країн-членів Єврогрупи «не дуже схиляються» до ідеї списання частини державного боргу Греції. З її слів, європейські країни також прохолодно ставляться до перспективи реструктуризації боргу.

17.07.2015