Шевченко: «ЦВІТ»

 Театр «Слово і голос» до 210 -х уродин Тараса Шевченка представить співочу дію  «ЦВІТ»

 

9 березня, о 19:30 год. у Гарнізонному храмі святих апостолів  Петра і Павла (вул. Театральна, 11) відбудеться вечір «ЦВІТ» , присвячений до дня народження Тараса Шевченка. Поезія Тараса Шевченка лунатиме голосом народної пісні та сучасних українських композиторів Богдани Фроляк і Валентина Сильвестрова.

 

 

ДІЮТЬ:


•актриса-співачка — Наталія Половинка, Лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, Заслужена артистка України
•композитор — Богдана Фроляк, Лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка
•Хор Cantus, художній керівник та диригент — Еміл Сокач, Народний артист України
Автор ідеї проекту, музичний режисер — Наталія Половинка
Режисер — Валерій Більченко
Художник світла — Богдан Дворник
Художник — Остап Лозинський

 


Наталія Половинка: «Шевченко зібрав своєю поезією українську мову, що текла у пісні. І найтонше виспівала його поезію —  народна пісня. Це взаємне переливання любові: пісня-поезія-пісня, промовляє наш персональний, кожного зв’язок із цією землею, з краєм і з Богом». 

 

 

Богдана Фроляк: «Поезія Шевченка відкривається не відразу, як і біблійні тексти. Треба багато думати, вдаватись до пояснень, але коли читаєш їх, опановує якесь неймовірне відчуття
особливого стану тиші-музики-благодаті-спокою-світла».

 


Валентин Сильвестров: «В історії це унікальний випадок, коли поет став символом не лише боротьби за незалежність, а й символом України. Через слово. У нього навіть є рядок «І на
сторожі ... поставлю слово». У Шевченка ставлення до слова біблійне, його творчість взагалі тісно пов’язана з Біблією… Сталося так, що його поетичне слово не стало просто літературним, хоча, здавалося, були для цього усі передумови. Це ніби псалми, він псалмоспівець. Він не поет у літературному розумінні. Він – інший».

 

07.03.2024