Ковчег із Жаданом у Києві

“Птах" Жадана летить до Києва: 23 серпня, у свій день народження, поет збере у Жовтневому палаці легендарних музикантів

 

 

23 серпня, у день народження Жадана, у МЦКМ «Жовтневий палац» відбудеться презентація проєкту “Птах”. Це спільний проєкт найвідомішого українського поета сучасності, номінанта на Нобелівську премію з літератури Сергія Жадана і знаної культурної платформи “Ковчег “Україна”.

 


“Птах” об’єднав поезію і музику, мистецьке видання і концерт, і зібрав під своїми крилами таких артистів, як Святослав Вакарчук, Брати Гадюкіни, “Мертвий півень”, KOZAK SYSTEM, Саша Кольцова, Мар’яна Садовська, Олег Каданов, Сестри Тельнюк, Христина Соловій, Уляна Горбачевська. Ведучий концерту - Ахтем Сеітаблаєв. В основі проєкту – вірші Сергія Жадана, які надихнули найкращих українських музикантів на створення пісень. Після двох аншлагів у Львівській національній опері “Птах”  прямує до столиці.

 


 


Склад артистів концерту “Жадан та друзі” - легендарний. Серед друзів-музикантів, яких Жадан збере на одній сцені будуть:
● Мар’яна Садовська – міжнародно визнана співачка у стилі world music, яку називають українською Бйорк (Садовська спеціально приїде на концерт з Німеччини, де мешкає),
● зіркова Христина Соловій,
● Уляна Горбачевська – етноспівачка, дослідниця української традиційної пісні,
● відомий джазовий музикант Марк Токар
● легендарні гурти “Мертвий півень” і
● "Брати Гадюкіни”.

● Не обійдеться без старих побратимів поета по сцені - гуртів “Жадан і Собаки” та "Лінія Маннергейма”,
а ще:
● Олег Каданов
● Саша Кольцова - засновниця та фронтвумен гурту “Крихітка”,
● Сестри Тельнюк,
● справжні козаки з гурту Kozak System та
● фронтмен «Океану Ельзи» Святослав Вакарчук.

 


Цей концертний проєкт є презентацією артбуку “Птах: вірші, що стали піснями”, який вийшов у видавництві “Ковчег “Україна” у травні цього року. Це унікальне мистецьке видання зі спецефектами – висічка, рисовий папір, копірка, дзеркальна фольга. За QR-кодами можна послухати усі музичні композиції. 

 



Концерт «Птах» - благодійний: усі виручені кошти будуть скеровані у фонд Сергія Жадана, який опікується як допомогою ЗСУ, так і підтримкою регіонів, які найбільше постраждали від війни росії з Україною. На двох львівських концертах у травні поет і його друзі-музиканти зібрали 1 000 000 гривень. Більше про львівський концерт тут.

18.08.2023