Львів’янина засудили на 5,5 року за проросійські дописи у соцмережах.

 

Сихівський районний суд міста Львова визнав 59-річного Сергія Стріжкова винним у злочинах проти української державності. Від початку великої війни в Україні львів’янин почав активно поширювати і створювати дописи антиукраїнського характеру в «Однокласниках» та Facebook

 

 

Як повідомив Судовий репортер, Стріжков вважає, що 2014-го в Україні відбувся державний переворот і з цього часу триває громадянська війна. Він є прихильником створення єдиної держави – Русі, а Україну в своїх дописах називав «окраїною». 

 

«Да, мир нужен, но без бандеровской идеологии, а иначе это не мир, а идиотизм уверенных в своей правоте идиотов… С детства внушают их церковники грекокаты и католики по сути и сами село селом приземленные под управлением «святых отцов» хозяев в Ватикане, разведок Запада и США. Евреи во власти над миром… На заподе Окраины такого понимания нет и не будет. Нет для этого мозгов…» — писав Стріжков.

 

Стріжкова засудили до 5 років і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Його визнали винним у низці злочинів, а саме: у розпалюванні національної релігійної ворожнечі та ненависті й приниженні національної честі та гідності (ч.1 ст. 161 ККУ), закликах до зміни меж території і державного кордону України (ч. 2 ст. 110 ККУ) та поширенні матеріалів, в яких виправдовується і визнається правомірною збройна агресія РФ проти України, глорифікуються її учасники (ч.2 та ч.3 ст. 436-2 ККУ).

03.04.2023