Концерт «Колискова для солдата»

Найкращі українські пісні для захисників: солісти Львівської опери презентують серію благодійних концертів «Колискова для солдата»

 

Артисти улюбленого онлайн-проєкту запрошують 29 березня до Дзеркальної зали театру на живий концерт при свічках для підтримки ЗСУ.

 

 

Солісти Львівської національної опери ініціювали онлайн-проєкт на підтримку українських військових «Колискова для солдата» у перший місяць повномасштабного вторгнення. Найкращі оперні співачки, «золоті голоси» України впродовж кількох місяців здійснювали відеозаписи пісень українських композиторів та обробок народних пісень – легких і водночас чаруючих за звучанням. Символічними були і місця зйомок – укриття оперного театру чи технічні приміщення, де доводиться ховатися артистам під час оголошення повітряних тривог. Золоте оздоблення сцени і яскраве світло софітів поступається місцем правдивій реальності, у якій доводиться співакам та співачкам проводити репетиції у воєнний час. 

 

 Відео онлайн-проєкту переглянули тисячі користувачів з усього світу, тож артисти вирішили подарувати слухачам можливість насолодитися виконанням творів наживо у вишуканій атмосфері Дзеркальної зали театру.

 

Головною метою проєкту є не лише підтримати бойових дух наших воїнів, а й подарувати нотки спокою, самозаглиблення та натхнення українською культурою, яку боронять наші захисники. 

 

Ідея та реалізація проєкту належить солістові Львівської національної опери Петрові Радейку: «Цей проєкт ми втілюємо своїми силами, прагнучи створити якісні відеозаписи українських пісень, насамперед – для моральної підтримки та музичної релаксації. Щоб наші воїни розуміли, за що вони воюють: і це, зокрема, наша культура й найкращі голоси України. Завдяки сприянню Львівської національної опери та студійним майданчикам ГО PIDKOVAart нам вдалось записати 11 відео та аудіо записів українських пісень, колискових, а також сформувати концертну програму. Хочемо бути корисними: адже ми теж на війні, але кожен – на своєму фронті».

 

Усі кошти, виручені з продажу квитків, будуть передані у благодійний фонд «Повернись живим». 

 

Солісти:

Маріанна Цвєтінська, Любов Качала, Аліна Діденко, Олена Скіцько, Олеся Бубела, Лілія Нікітчук, Катерина Миколайко, Наталія Степаняк, Наталія Курильців, Дарія Литовченко,Анастасія Поліщук, Ганна Носова, Ірина Чікель, Оксана Мочерад.

Артисти оркестру Львівської національної опери:

Леся Піхманець - альт

Максим Римар - віолончель

Вадим Войтович - акустична гітара

Мар’яна Самотос – фортепіано

Автор проєкту та ведучий – Петро Радейко

 

У концерті прозвучать твори на музику та в обробках Василя Барвінського, Оксани Герасименко, Анни Школьнікової, Богданни Фроляк, Олександра Білаша, на слова Тараса Шевченка, Лепка Лепкого, Жанни Храмової, Дмитра Павличка, Володимира Сосюри та Павла Деркача.

 

Початок 29 березня о 18:00.

 

28.03.2023