"Видавництво старого Лева" визнали найкращим дитячим видавництвом Європи.

 

Сьогодні, 6 березня, львівське «Видавництво Старого Лева» під час Болонського книжкового ярмарку отримало премію Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year, яку вручають найкращим видавцям року з усього світу.

 

 

«"Видавництво Старого Лева" отримало перемогу в BOP-2023 – Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year у категорії Європа! Цю нагороду вручають найкращим видавцям з усього світу в номінаціях із шести географічних регіонів (Африки, Центральної та Південної Америки, Північної Америки, Азії, Океанії та Європи). Це як Оскар, але у світі книжок для дітей, це як Нобель, але для видавців. Це неймовірне досягнення, здобуток, до якого ми йшли останні десять років, систематично представляючи себе, Україну, українських авторів та ілюстраторів у світі та на міжнародному ринку прав», – йдеться в повідомленні «Видавництва Старого Лева» у Facebook.

 

Зазначимо, що всього до списку ввійшло 30 видавництв із різних частин світу.  

 

ДЛЯ ДОВІДКИ: 

 

ВOP – Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year – премія, яку вручають найкращим видавцям року з усього світу. Заснована у 2013-му з нагоди 60-ї річниці Болонського дитячого книжкового ярмарку. Серед її організаторів Bologna Children´s Book Fair, AIE – Італійська асоціація видавців у партнерстві з IPA – Міжнародною асоціацією видавців.

 

BOP відзначає видавців, що є лідерами інновацій та креативних редакційних рішень, які вони втілили протягом попереднього року. Премія покликана сприяти взаємному обміну знаннями та ідеями між різними країнами, територіями та культурами в усьому світі. Номінантів висувають їхні колеги: видавці з усього світу, асоціації видавців, інституції, які займаються популяризацією читання.

 

06.03.2023