Китай репрезентував план закінчення війни Росії з Україною.

КНР закликає поважати суверенітет усіх країн відповідно до міжнародного законодавства.

 

 

Міністерство закордонних справ Китаю оприлюднило план врегулювання війни Росії проти України. Про це повідомив телеканал CNN. Документ містить 12 пунктів, які, на думку Пекіна, сприятимуть завершенню бойових дій. Пекін, зокрема, закликає відмовитися від односторонніх санкцій.

 

У документі повторюються багато відомих політичних позицій Китаю. Зокрема Пекін закликає обидві ворогуючі сторони згорнути воєнні дії та відновити мирні перемовини. «Діалог і переговори є єдиним життєздатним вирішенням української кризи», — наголошується в плані. Причому Китай прагне виконувати «конструктивну роль» посередника. Щоправда, деталей медіаторства не повідомлено.

 

КНР закликає поважати суверенітет усіх країн відповідно до міжнародного законодавства та принципів Статуту ООН. Пекін наполягає на гарантіях суверенітету та територіальної цілісності всіх країн.

 

КНР говорить про необхідність відмовитися від менталітету холодної війни, закликає поважно ставитись до безпеки окремих країн і не допускати формування блокових протистоянь.

 

«Конфлікти та війни нікому не приносять користі. Усі сторони повинні залишатися раціональними та проявляти стриманість, уникати роздмухування полум’я війни, загострення напруженості та запобігати подальшому поглибленню кризи чи навіть її виходу з-під контролю», – йдеться у документі.

 

У китайському плані є також пункти про необхідність гарантувати продовольчу безпеку і стабільність ланцюжків виробництва та поставок. Крім цього, КНР особливо наголошує на необхідності захистити атомні електростанції.

 

Позиція Китаю щодо політичного врегулювання української кризи

1. Повага до суверенітету всіх країн. Загальновизнане міжнародне право, включаючи цілі та принципи Статуту Організації Об'єднаних Націй, має суворо дотримуватися. Необхідно ефективно підтримувати суверенітет, незалежність і територіальну цілісність усіх країн. Усі країни, великі чи малі, сильні чи слабкі, багаті чи бідні, є рівноправними членами міжнародного співтовариства. Усі сторони повинні спільно підтримувати основні норми, що регулюють міжнародні відносини, і захищати міжнародну чесність і справедливість. Слід заохочувати рівне та однакове застосування міжнародного права, а подвійні стандарти слід відкидати. 

2. Відмова від менталітету холодної війни. Безпека країни не повинна досягатися за рахунок інших. Безпека регіону не повинна досягатися зміцненням чи розширенням військових блоків. Законні інтереси безпеки та занепокоєння всіх країн необхідно сприймати серйозно та належним чином розглядати. Немає простого вирішення складної проблеми. Усі сторони повинні, дотримуючись бачення спільної, всеосяжної, кооперативної та сталої безпеки та пам’ятаючи про довгостроковий мир і стабільність у світі, сприяти формуванню збалансованої, ефективної та стійкої архітектури європейської безпеки. Усі сторони мають протистояти прагненню до власної безпеки ціною безпеки інших, запобігати блоковій конфронтації та спільно працювати заради миру та стабільності на Євразійському континенті.

3. Припинення бойових дій. Конфлікти та війни нікому не приносять користі. Усі сторони повинні зберігати раціональність і проявляти стриманість, уникати роздмухування вогню та загострення напруженості та запобігати подальшому погіршенню кризи чи тим більше її виходу з-під контролю. Усі сторони повинні підтримати Росію та Україну в роботі в одному напрямку та якнайшвидшому відновленні прямого діалогу з метою поступової деескалації ситуації та досягнення всеосяжного припинення вогню. 

4. Відновлення мирних переговорів. Діалог і переговори є єдиним життєздатним вирішенням української кризи. Слід заохочувати та підтримувати всі зусилля, спрямовані на мирне врегулювання кризи. Міжнародне співтовариство має залишатися відданим справедливому підходу до сприяння мирним переговорам, допомагати сторонам конфлікту якнайшвидше відкрити двері для політичного врегулювання та створювати умови та платформи для відновлення переговорів. Китай продовжуватиме відігравати конструктивну роль у цьому відношенні. 

5. Вирішення гуманітарної кризи. Необхідно заохочувати та підтримувати всі заходи, що сприяють послабленню гуманітарної кризи. Гуманітарні операції повинні ґрунтуватися на принципах нейтралітету та неупередженості, а гуманітарні питання не мають бути політизовані. Безпека цивільного населення мусить бути ефективно захищена, а також мають бути створені гуманітарні коридори для евакуації цивільного населення із зон конфлікту. Необхідно докласти зусиль для збільшення гуманітарної допомоги відповідним територіям, покращення гуманітарних умов і забезпечення швидкого, безпечного та безперешкодного гуманітарного доступу з метою запобігання гуманітарній кризі більшого масштабу. Необхідно підтримати ООН у виконанні координаційної ролі в спрямуванні гуманітарної допомоги в зони конфлікту.

6. Захист цивільного населення та військовополонених. Сторони конфлікту повинні суворо дотримуватись міжнародного гуманітарного права, уникати нападів на цивільних осіб або цивільні об’єкти, захищати жінок, дітей та інших жертв конфлікту, а також поважати основні права військовополонених. Китай підтримує обмін військовополоненими між Росією та Україною і закликає всі сторони створити для цього більш сприятливі умови.

7. Підтримання безпеки атомних електростанцій. Китай виступає проти збройних нападів на атомні електростанції та інші мирні ядерні об'єкти та закликає всі сторони дотримуватися міжнародного права, включаючи Конвенцію з ядерної безпеки, і рішуче уникати техногенних ядерних аварій. Китай підтримує Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) у виконанні конструктивної ролі у сприянні безпеці мирних ядерних установок.

8. Зниження стратегічних ризиків. Не можна використовувати ядерну зброю і не можна вести ядерні війни. Слід протистояти погрозі ядерною зброєю або її застосуванню. Необхідно запобігти розповсюдженню ядерної зброї та уникнути ядерної кризи. Китай виступає проти досліджень, розробки та використання будь-якою країною хімічної та біологічної зброї за будь-яких обставин.

9. Сприяння експорту зерна. Усі сторони повинні повністю й ефективно збалансовано реалізувати Чорноморську зернову ініціативу, підписану Росією, Туреччиною, Україною та ООН, і підтримати ООН, щоб вона відігравала важливу ​​роль в цьому відношенні. Ініціатива співпраці щодо глобальної продовольчої безпеки, запропонована Китаєм, забезпечує можливе вирішення глобальної продовольчої кризи.

10. Припинення односторонніх санкцій. Односторонні санкції та максимальний тиск не можуть вирішити питання; вони лише створюють нові проблеми. Китай виступає проти односторонніх санкцій, несанкціонованих Радою Безпеки ООН. Відповідні країни повинні припинити зловживання односторонніми санкціями та "юрисдикцією довгої руки" [юрисдикцією за межами територіальної юрисдикції] проти інших країн, щоб зробити свій внесок у деескалацію кризи в Україні та створити умови для того, щоб країни, що розвиваються, розвивали свою економіку та покращували життя своїх людей.

11. Підтримання стабільності промислових ланцюгів і ланцюгів поставок. Усі сторони повинні щиро підтримувати існуючу світову економічну систему та протидіяти використанню світової економіки як інструменту чи зброї в політичних цілях. Необхідні спільні зусилля, щоб пом’якшити наслідки кризи та запобігти зриву нею міжнародної співпраці в енергетиці, фінансах, торгівлі продовольством і транспортуванні та підривати відновлення глобальної економіки.

12. Сприяння постконфліктній відбудові. Міжнародне співтовариство має вжити заходів для підтримки постконфліктної реконструкції в зонах конфлікту. Китай готовий надати допомогу та відігравати конструктивну роль у цих зусиллях.

 

 

24.02.2023