ХХІІ Jazz Bez

ХХІІ Jazz Bez: музика вільних звучатиме у Львові!

 



Інститут стратегії культури оголосив, що у Львові відбудеться ХХІІ міжнародний фестиваль сучасної імпровізаційної музики Jazz Bez! У фокусі фестивалю — тема культурної релокації;  на сцені будуть як знані виконавці з Польщі, Аргентини, Бельгії та України, так і майбутні музиканти — діти. Адже у програмі заплановані подієві формати для різних вікових категорій.

 

Сам фестиваль, а власне концерти відбудуться 2-6 грудня, проте є широка пре- і супровідна подієва програма, що стартує в кінці листопада — із тренінгу-лекції «Бути сміливим, зокрема на сцені» та відкритої репетиції студентів ЛНМА ім. М.Лисенка, які готуються до виступу в межах ХХІІ Jazz Bez. А далі — лекції та музичні майстер-класи в America House Lviv, етно-джаз із Усеїном Бекіровим в арт-галереї «Дзиґа», вечір актуальної польської імпровізаційної музики із Jazz Forum Talents, сольна програма бельгійського піаніста Івана Падуарта (Ivan Paduart), батл трубачів із гостем з Аргентини Себастьяном Грещуком (Sebastián Greschuk), концерт «Джаз Релокація» просто неба у закапелку Маркіяна Іващишина.

 

Головна тема цьогорічного фестивалю — релокація в культурі України. Саме тому буде більше, ніж зазвичай, освітніх проєктів і спеціальний концерт «Джаз Релокація». Також уперше — Jazz Bez Kids: це спеціальна програма для наймолодших, підготовлена разом з Іриною Вакуліною, дириґенткою, менеджеркою мистецьких проєктів, співзасновницею Центру музичного розвитку TEMPO. Ще одна складова цьогорічної програми — Jazz Bez Junior — окремий виступ зі студентами кафедри джазу Львівської національна музичної академії ім. М.Лисенка.

Від започаткування фестиваль відбувався щороку, навіть під час Революцій в Україні чи пандемії. Цей рік — рік війни — не став винятком. Отож, save the date та будьте з нами! Більше деталей та новин — уже скоро на фейсбук-сторінці Jazz Bez.



ХХІІ Jazz Bez у Львові втілюють Інститут стратегії культури та громадське об’єднання «Вірменська 35» за підтримки America House у Львові, Польського Інституту в Києві та Генерального Консульства Республіки Польща у Львові. 

 

Тим часом традиційно — і попри війну та всупереч війні — музика вільних, окрім Львова, звучатиме і в інших містах України (Рівне, Дрогобич, Умань), а також у Польщі (Перемишль). Деякі інші міста в обох країнах розглядають можливість проведення концертів у себе.

30.11.2022