Франківський школяр розробив дрон-міношукач для військових.

 

Юрій Тумир, учень природничо-математичного ліцею з Івано-Франківська, розробив дрон-міношукач, який зможуть використовувати військові. Свій проєкт школяр презентував на всеукраїнському Steam-Fest, який відкрили у Франківську в понеділок, 24 жовтня.

 

 

Про винахід школяра повідомив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків. За його словами, винахідник – одинадцятикласник івано-франківського природничо-математичного ліцею Юрій Тумир. Його розробка – дрон-розвідник, який може шукати міни.

 

Юрій Тумир зазначає, що спочатку мав ідею розробити машинку, яка шукає міни, а пізніше вирішив зробити квадрокоптер за технологією 3D-друку. Винахідник розповідає, що дрон-міношукач здатен обстежувати території на заданому маршруті та позначати координатами місця, де виявив міни.

 

«Він дозволяє проводити розвідку території. Тобто дрон летить по заданому в додатку маршруту, проводить обстеження території, позначає, на яких координатах розташовані міни. Також є система розпізнавання розміру та типу міни. Тобто сапер відкриває свій додаток і бачить, де розташовані міни, які вони, і працює над розмінуванням», – розповідає Юрій Тумир.

 

24.10.2022